26 Ağustos 2011 Cuma

Köfte Paça


Malzemeler:
Yarım kilogram iki kez çekilmiş, az yağlı, dana kıyma
2,5 su bardağı yoğurt
5 adet yumurta
2 yemek kaşığı elma sirkesi
6 yemek kaşığı pirinç unu
3 diş orta boy sarımsak
Karabiber
Pul biber
Kuru nane
Tereyağ

Köfte Paça - Şükran'ın Mutfağı: Kastamonu
YAPILIŞI:
Kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberle iyice yoğrulduktan sonra nohut büyüklüğünde yuvarlanır. Köfteler, üzerine eklenen iki yemek kaşığı tereyağı ile tavada sürekli karıştırılarak kızartılır. Bir kapta yoğurt ve yumurtalar iyice çırpılır. Yoğurt ve yumurta sıvı bir kıvama geldikten sonra, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, havanda ezilen sarımsaklar ve 6 yemek kaşığı pirinç unu ilave edilir.
Kızaran köfteler cam bir tepsiye alınır. Yemeğin yapışmaması için, köftelerin yağı tepsinin her yerine yaydırılır. Üzerine, hazırlanan yoğurtlu harç dökülür. Pul biber ve kuru nane ile süslendikten sonra 180 dereceye ayarlanan fırında yarım saat pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder