6 yaprak güllaç
Bir kase ceviz
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3 adet yumurta
Ayçiçek yağı
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 bardak su
Güllaç Baklavası - Şükran'ın Mutfağı: Kastamonu
YAPILIŞI
Şerbetin ılık olması gerektiği için ilk olarak şerbeti hazırlanır. 3 su bardağı şeker ve su ocakta kaynamaya başlayana kadar karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika daha kaynaması için kısık ateşte bırakılır. Büyük bir kase ceviz rondoda çekilerek un kıvamına getirilir. Üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edilerek karıştırılır. Güllaç yaprakları dört eşit parçaya bölünüp, sıcak suya batırılarak yumuşatılır.
Yumuşayan üçgen şeklindeki güllaçların geniş kısmına cevizli harç yerleştirilip, kenarlarından kapatılarak, sigara böreği gibi sarılır. Bir kapta üç yumurta çırpılır. Tavaya bolca ayçiçek yağı konularak iyice kızdırılır. Hazırlanan güllaçlar yumurtaya bulanarak yağda kızartılır. Kızaran güllaçlar ılık şerbetin içine bırakılır. Şerbeti iyice çekmesi için en az 2 saat şerbetin içinde bekletilir.
0 yorum:
Yorum Gönder