26 Ağustos 2011 Cuma

Dursunbey Tiridi


Dursunbey Tiridi - Ayşe'nin Mutfağı: Balıkesir
Malzemeler:
4 adet sacda pişmiş kuru yufka
1 bütün tavuk
1 kase nohut
4 adet defneyaprağı
Karabiber
Pul biber

Yapılışı: Bir bütün tavuk iyice yıkanır. Yarısını kadar su doldurulan tencerede, bir miktar karabiber ve 4 adet defneyaprağı ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. 4 adet kuru yufka küçük parçalar şeklinde kırılarak tepsiye yerleştirilir. Haşlanan tavuk eti, ayrı bir tabağa alınır.
Kemikleriyle derisi ayrılarak, didiklenir ve yufkaların üzerine yerleştirilir. Tavuk suyuna önceden haşlanmış olan nohutlar ilave edilir. İlk olarak nohutlu tavuk suyu ile yufkalar ıslatılır. Üzerine tavuk etleri yerleştirilir ve son olarak karabiber ve pul biberle lezzetlendirilir. Yufkaların hamur olmaması için servisten 10 dakika önce tavuk suyu ilave edilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder