26 Ağustos 2011 Cuma

Etli Çorba


Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı doğranmış az yağlı dana eti
3 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı kavrulmuş un
3 yemek kaşığı yoğurt
Karabiber
Tereyağı
Etli Çorba - Ayşe'nin Mutfağı: Balıkesir
Yapılışı: 1 kilo kuşbaşı doğranmış az yağlı dana eti, düdüklü tencereye yerleştirilir. Üzerini geçecek kadar su ve bir miktar karabiber ilave edilerek, 45 dakika haşlanır. Meyanesi için 3 yumurta sarısı ayrılarak, bir kaba alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı kavrulmuş un ve yine 3 yemek kaşığı yoğurt ilave edilir. (Çorbamızın meyanesinde kullanacağımızın unun, pembeleşinceye kadar kavrulmuş olması gerekiyor.) yarım bardak su eklenerek, unun ve yoğurdun topaklanmaması için kaşığın arka kısmıyla ezilerek, iyice karıştırılır.
Haşlanan etler soğuması için kevgirle sudan çıkartılıp bir tabağa alınır. Soğuduktan sonra didiklenir. Et suyuna kesilmemesi için meyane yavaş yavaş eklenir. Meyane, yoğun bir kıvam vereceği için biraz daha su ekledikten sonra tencere kısık ateşe ayarlanan ocağa yerleştirilir ve didiklenen etler içine eklenir. Kaynayana kadar bir süre karıştırılır. Lezzetlerin birbirine karışması için çorbamızın birkaç dakika kaynaması yeterlidir. Eritilen tereyağı ile servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder